Carrito 0

Anahata Dansa és una proposta de treball artterapèutica focalitzada en el quart txakra, el txakra del cor. Aquest centre d’energia és l’element aire i és el que fa de pont entre els tres txakres inferiors regits per la llei de la gravetat i els tres superiors regits per la llei de la gràcia.

Psicològicament aquest txakra ens convida a deixar-nos anar i obrir-nos a totes les emocions i sentiments. La lliçó que ens proposa és la d’aprendre a viure l’amor no com un sentiment sinó com una actitud interna d’obertura, comprensió i compassió cap a nosaltres mateixos i cap als altres.

Les cançons i músiques escollides per treballar aquest txakra ens parlen de l’amor en tots els seus aspectes. En aquest taller expressarem corporalment a través del gest, el ball o el moviment el que les lletres ens evoquen o el que la música ens suggereix, donant-nos l’espai necessari per explorar les emocions, sentiments, records o projeccions que vagin apareixent. Al llarg de la sessió es produeixen diferents canvis energètics que ajuden a anar integrant a poc a poc la vivència personal. Al no ser un treball cognitiu entrem a l’esfera experiencial i sensorial.

L’Anahata ens recorda que tenim dret a ser estimats, però en el cas que el món que ens envolta no ens ofereixi aquest amor, nosaltres no hem d’oblidar d’estimar-nos. L’energia d’aquest txakra també ens convida a viure i a acollir de manera respectuosa tots els nostres sentiments, des dels més plaents fins aquells que rebutgem o que no desitgem sentir.

Anahata Dansa és una proposta de treball individual realitzada en grup, un espai per acompanyar des de l’absència de paraula i amb la riquesa i sensibilitat de la música, els ritmes i les lletres de les cançons, a totes aquelles persones que vulguin i necessitin integrar part de la seva història personal o aquelles que vulguin tenir una experiència diferent.
Com a tancament de la sessió, cadascú realitzarà un mandala individual.

Facilitadora: Tat Estrada
Terapeuta i artterapeuta Gestalt. Formada en psicologia contemplativa budista i teràpia meditativa. Terapeuta TxakrArt Dance i Anahata-Dansa. Pintora i creativa. Iniciada en Surat Shabd Ioga, meditació en la llum i el so. Autora del llibre Los chakras, mandalas de energia.

Enquadrament de la sessió:
Presentació del taller i roda inicial.
Sessió de moviment.
Creació d’un mandala individual.
Roda final per compartir.

Duració: 3:30 hores

Si esteu interessades en que faci aquest taller en el vostre centre o sou un grupet (minim 8 persones) i voleu que tenir l’experiència d’aquesta proposta, només cal que m’escribiu tat@artdetat.com. Gràcies!!!

 

El Chakra Anahata es el Chakra del Corazón.
Anahata en sanscrito significa “El sonido que se produce sin que dos cosas se toquen” y hace referencia al sonido primordial que no proviene de ningún roce.
Así como en las sesiones de ChakrARTmonic Dance, en el Chakra del corazón lo que trabajamos es la entrega al caos para soltar el control; AnahART DANCE la propuesta es entregarse a través del movimiento a lo que las letras de las canciones nos evoquen, a lo que la música nos sugiera, dando espacio a los sentimientos y emociones que emerjan de nuestro interior.
AnahatART DANCE es una bonita e interesante propuesta de trabajo personal realizada en grupo a través del propio baile y la pintura libre.

La propuesta de este trabajo surge con el ánimo de acompañar desde la sensibilidad y la riqueza de la música y la pintura a todas aquellas personas que quieran transitar, explorar e integrar parte de su historia personal